Τα πρώτα παπουτσάκια του παιδιού σας!

Τα πρώτα παπουτσάκια του παιδιού σας!

Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωράκι σας μέρα με τη μέρα το βλέπετε να μεγαλώνει απίστευτα γρήγορα. Το παιδάκι σας έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα και ήρθε να του πάρετε τα πρώτα του μικρά χαριτωμένα παπουτσάκια.

Τα ποδαράκια του είναι ακόμη πολύ μαλακά και ευαίσθητα γι’ αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των παπουτσιών του. Στην ηλικία που κάνει τα πρώτα του βήματα δεν είναι σε θέση να σας πει εάν το παπούτσι που φοράει το ενοχλεί ή αν είναι αναπαυτικό και αυτό θα πρέπει να το ελέγξτε εσείς.

  • Φροντίστε να υπάρχει λίγο κενό μπροστά από το μεγάλο δάχτυλο. Θα πρέπει το μεγάλο δάχτυλο να έχει απόσταση ένα με ενάμιση εκατοστό μπροστά.
  • Προτιμήστε παπούτσια από μαλακό δέρμα και ο πάτος τους να είναι από ελαστικό και αντιολισθητικό υλικό για να μπορεί να περπατάει άνετα χωρίς να έχετε τον φόβο μήπως γλιστρήσει και πέσει. Μην αγοράζετε παπούτσια με κορδόνια για το μικρό σας γιατί μπορεί να λυθούν και να τα πατήσει. Προτιμήστε αυτά με το κούμπωμα στο πλάι ή με αυτοκόλλητες ταινίες.
  • Είναι καλό να μη φοράτε στο παιδί όσο είναι μικρό ακόμη ανοιχτά παπούτσια. Το καλοκαίρι μπορείτε να του φορέσετε κλειστά παπούτσια με τρύπες για να παίρνουν τα ποδαράκια του αέρα. Θα ήταν καλό να του φοράτε καλτσάκια ακόμη και με τα καλοκαιρινά τους παπούτσια γιατί το δερματάκι τους είναι πολύ ευαίσθητο και έτσι θα αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.
  • Φροντίστε επίσης τα παπουτσάκια έως και την ηλικία των 2 να είναι κλειστά στον αστράγαλο για πιο σταθερό περπάτημα.
  • Μην φοράτε στον παιδί σας παπούτσια σε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που πρέπει γιατί ακόμη δεν περπατάει πολύ σταθερά και μπορεί να πέσει και να τραυματιστεί.
  • Όταν αγοράσετε παπούτσια φορέστε τα του στο σπίτι για λίγη ώρα και αφήστε το να περπατήσει για να είστε σίγουροι ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός στα ποδαράκια του.
  • Ελέγχετε τακτικά για το αν τα παπούτσια που φοράει το παιδάκι σας του κάνουν ακόμη. Εάν παρατηρήσετε ερεθισμούς, εάν δεν υπάρχει πια το κενό ανάμεσα στα δάχτυλα πιέζοντας το μπροστινό μέρος του παπουτσιού, εάν το παιδάκι δυσανασχετεί όταν του φοράτε τα συγκεκριμένα παπούτσια ή αν παρατηρήσετε αλλαγή στο περπάτημά του φορώντας τα, τότε ήρθε η ώρα να τα αλλάξετε.

Επισκεφθείτε το http://www.paidika-rouxa.gr και δείτε μια αμέτρητη συλλογή από χιλιάδες ρούχα και παπούτσια για μωράκια, στις καλύτερες τιμές!