H Γυναίκα Πολυμηχάνημα

PDF
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

η ημέρα μου, η ημέρα σου, η ημέρα του

Ίσως να ακουστεί περίεργο αλλά εγώ δεν θα ήθελα να υπήρχε η ημέρα της γυναίκας! Τι ακριβώς θα πρέπει να αισθανθώ όταν η ακόμα ανδροκρατούμενη κοινωνία μας δίνει μια ημέρα που δυστυχώς το ίδιο το φύλο μου την εξευτελίζει την ημέρα λέγοντας:
 «Θα πάω σήμερα με τις φίλες μου σε στριπτιτζάδικο για να δείξω πόσο γυναίκα είμαι, ανεξάρτητη και σεξουαλικά απελευθερωμένη». Ενώ παράλληλα ο μισθός σου δεν είναι ο ίδιος με τον άνδρα συνάδελφο σου (που κάνετε την ίδια δουλειά), ενώ παράλληλα οι άνδρες στο εργασιακό σου χώρο αν είσαι κοινωνική θα σε έχουν για την εύκολη και αν δεν μιλάς και πολύ θα είσαι η αγάμητη.
Και ενώ υπάρχουν αλλά τόσα παραδείγματα για τον υποβιβασμό της γυναίκας στον εργασιακό χώρο σου και γενικά στην ζωή σου. Έτσι μια ημέρα έρχεται μια τυχάρπαστη δεσποινίς που συνήθως δεν έχει τα προσόντα για την δουλειά αλλά κάνει καλά μια άλλη δουλειά σκυμμένη κάτω από το γραφείο του αφεντικού σου και σκέφτεσαι: « Γιατί έφαγα τα πιο ωραία μου χρόνια διαβάζοντας και νομίζοντας ότι η μόρφωση είναι δύναμη;» Και αρχίζει η ξεφτίλα του γυναικείου φύλου. Διότι πραγματικά εκτιμώ το επάγγελμα της πόρνης, είναι κοινωνικό έργο αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ την πουτανιά για μια θέση εργασίας!
Και απογοητεύεσαι αλλά το επίπεδό σου δεν θα αγγίξει το πάτωμα, όπως τα γόνατα της καπάτσας συναδέλφου σου αλλά νιώθεις ότι τελικά για την κατάντια της θέσης της γυναίκας στην καθημερινότητα φταίει η ίδια η γυναίκα, ως εργαζόμενη και ως μάνα! Επιτέλους η γυναίκα δεν είναι πολυμηχάνημα: Εργαζόμενη, μάνα, καθαρίστρια, μαγείρισσα, σέξι ερωμένη  και να σου κάνει και καφέ! Ας τα δούμε λίγο αλλιώς όλα και ίσως κάτι αλλάξει!

Add comment

Security code
Refresh