Παγωτομηχανές 2016

Παγωτομηχανές 2016

Είστε στα πλαίσια αναζήτησης μιας παγωτομηχανής ενόψει της νέας σεζόν; Τότε βρεθήκατε στο κατάλληλο άρθρο, την κατάλληλη στιγμή! Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από τις παγωτομηχανές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και όλα τα απαραίτητα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη παγωτομηχανή για το κατάστημά σας ενόψει καλοκαιριού.

Κατ’αρχήν όταν μιλάμε εδώ για παγωτομηχανές, μιλάμε για τις κλασσικές μηχανές soft ice που προσφέρουν το κλασσικό παγωτό χωνάκι(είτε σε χωνάκι είτε στο κύπελλο). Είναι 2 γεύσεων + ανάμειξη(π.χ. κρέμα – σοκολάτα και ανάμεικτο).
Οι παγωτομηχανές μπορούν να είναι είτε επιδαπέδιες, είτε επιτραπέζιες – αυτό εξαρτάται από τον χώρο σας και τις απαιτήσεις που έχετε στην παραγωγή. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικότερα.

Παγωτομηχανές για soft ice

Οι συγκεκριμένες παγωτομηχανές παράγουν το κλασσικό και αγαπημένο παγωτό του καλοκαιριού! Το παγωτό χωνάκι. Φρέσκο παγωτό, ειδικά όταν το φτιάχνουμε με φρέσκο γάλα. Οι παγωτομηχανές συνήθως παράγουν 2 γεύσεις και οι πιο δημοφιλείς είναι κρέμα & σοκολάτα – μερικές φορές μπορεί την κρέμα να την ακούσετε και ως βανίλια. Η άσπρη είναι η κρέμα και η βανίλια είναι η κίτρινη – Μαδαγασκάρης. Αυτό είναι και το πιο σωστό.

Για την επιλογή της παγωτομηχανής σας έχετε 2 επιλογές: Είτε μια παγωτομηχανή επιτραπέζια που θα καθίσει πάνω σε ένα τραπεζάκι ή στον πάγκο σας είτε μια επιδαπέδια με ροδάκια που θα μπορείτε εύκολα να την μετακινείτε μερικά μέτρα στο κατάστημά σας ή π.χ. να την βάζετε και να την βγάζετε απ’έξω.
Οι επιτραπέζιες παγωτομηχανές δεν είναι εύκολες στη μετακίνησή τους. Είναι αρκετά βαριές(περίπου 100kg) και προορίζονται για μόνιμη εγκατάσταση εκεί που θα κάτσουν(π.χ. στο τραπεζάκι). Από την άλλη, οι επιδαπέδιες μηχανές παγωτού έχουν ροδάκια και μπορείτε να την βγάζετε από το κατάστημα τις απογευματινές ώρες(όταν δεν έχει ήλιο) και να την ξανά βάζετε μέσα το πρωί.

Οι μηχανές παγωτού δουλεύουν με απλό, σχετικά, τρόπο και η συντήρησή τους είναι κι αυτή εξίσου απλή. Απαιτείτε ένας καθαρισμός κάθε 3-6 ημέρες(ανάλογα το μίγμα που χρησιμοποιείτε) και ταυτόχρονα η λίπανση της μηχανής που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία της. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.
Το παγωτό είναι έτοιμο σε περίπου 15 λεπτά την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την παγωτομηχανή. Έπειτα δεν περιμένετε ποτέ για την χρήση του(μόνο την πρώτη φορά μετά από κάθε καθάρισμα). Όταν αδειάζει το παγωτό πάνω στους κάδους, συμπληρώνετε με μίγμα – χωρίς να έχει αδειάσει όλο, δεν περιμένετε. Αυτό παγώνει αυτόματα και σερβίρετε συνέχεια στους πελάτες σας δίχως αναμονή.

Οι παγωτομηχανές έχουν αρκετές λειτουργίες και καλό είναι να αναζητάτε κάποιες από αυτές, στις παγωτομηχανές που σας ενδιαφέρουν.
Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ψάξετε είναι:

  • Λειτουργία standby για το βράδυ
  • Αντλία διόγκωσης
  • Ρύθμιση θερμοκρασίας στους κάδους
  • Ρύθμιση σκληρότητας στους κυλίνδρους
  • Λειτουργία αυτοκαθαρισμού

Η λειτουργία standby βοηθάει ώστε από την μία να γίνεται εξοικονόμηση ρεύματος το βράδυ και από την άλλη το μίγμα να μην κρυσταλλώνει αλλά και να διατηρείται 3-6 ημέρες μέσα στην παγωτομηχανή!
Η αντλία διόγκωσης είναι μια λειτουργία που προσφέρουν οι παγωτομηχανές και έχει ως συνέπεια να πρεσσάρει αέρα μέσα στον κύλινδρο και το παγωτό να γίνεται πιο αφράτο και πιο μαλακό!
Η λειτουργία της ρύθμισης θερμοκρασίας στους κάδους, βοηθάει ώστε να έχουμε χαμηλή θερμοκρασία συντήρησης στο hopper και έτσι το μίγμα να μην μας χαλάει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η ρύθμιση σκληρότητας στους κυλίνδρους μας βοηθάει ώστε να ρυθμίσουμε το παγωτό στην σκληρότητα που το επιθυμούμε.
Τέλος, η λειτουργία αυτοκαθαρισμού μας βοηθάει κατά το καθάρισμα έτσι ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται ευκολότερα.

Δώστε μεγάλη προσοχή στην παγωτομηχανή που θα επιλέξετε και ιδιαίτερα στις λειτουργίες που αναφέρθηκαν. Τέλος, πολύ μεγάλη σημασία παίζει και ο κομπρέσσορας παραγωγής που θα υπάρχει μέσα στην παγωτομηχανή. Αυτός θα πρέπει να είναι μεγάλος με μεγάλες δυνατότητες παραγωγής ώστε να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες της Ελλάδας αλλά και την υψηλή υγρασία που υπάρχει στα περισσότερα μέρη.

Μια καλή παγωτομηχανή θα σας κάνει άμεσα και γρήγορα απόσβεση του κόστους. Το παγωτό μηχανής έχει αρκετά περιθώρια κερδοφορίας αλλά και σχετικά μικρό κόστος για τον πελάτη.

Καλο καλοκαίρι 2016!

About author