FaH2O (Φανερό)

PDF
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

από την θεατρική ομάδα Ash In Art

Το FaH2O (Φανερό) είναι 7 γυναικείοι μονόλογοι και μια εσωτερική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Αsh in Art, ομάδα που προέκυψε από τα σεμινάριαθεάτρου του περασμένου χειμώνα, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία της Σοφίας Κορώνη. Στηνπαράσταση ακούγονται αποσπάσματα και από τα κείμενα: "Ιndian Summer" τηςLucy Maurice, «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» της Λένας Κιτσοπούλου και το ποίημα«Μια επιστολή αποχωρισμού» της Αθανασίας Κραττημένου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 στο Ash In Art
Λαχούρη 1 & Ηρακλέους 10, στάση μετρό Συγγρού - Fix
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται): Χριστίνα Βαρβέρη, Χριστιάννα Σωτηράκου,Μαρία Πετρούτσου, Αναστασία Γκίκα, Πέτρα Τσέλιου, Τόνια Αποστόλου,Ειρήνη Ζευγώλη.
Επιμέλεια παράστασης: Σοφία Κορώνη
Μουσικές επιλογές: Γιάννης Ζελιαναίος
Κίνηση: Εριφύλλη Δαφέρμου
Κείμενο καταλόγου: Μαρία Πετρούτσου

FaH2O

"Με κοιτάζεις, μ' αγγίζεις, με βλέπεις. Νομίζεις ότι με ξέρεις. Κι έπειτα,με νιώθεις και λες «ποια είσαι;». Ούτε κι εγώ ξέρω, αλλά είμαι η ίδια.Μάλλον είμαι κι εγώ δύο σε ένα. Μπορεί να μην ακούγεται τόσο μεγάλοπροσόν όσο θα ήταν για ένα σαμπουάν ή για κάποιο απορρυπαντικό, αλλάμην με κρίνεις. Είμαι δύο σε ένα, όχι για κανένα άλλο λόγο. Απλά, γιανα παλεύω την μοναξιά μέσα μου. Μπορεί να σιχαίνομαι τα βρώμικακαλοριφέρ που μου σιγοτραγουδούν απόκοσμες μελωδίες, μπορεί να συνομιλώμέρα νύχτα με εκείνη την άγνωστη που έχει εγκατασταθεί  στον καθρέφτημου. Μπορεί να ουρλιάζω «σ' αγαπώ» σε μια σκιά. Να παστώνομαι μεαλλόκοτο μεϊκαπ ευτυχίας για να καλύψω την θλίψη. Να δίνομαι χωρίς ναδοθώ. Μπορεί να κάνω τα πιο προκλητικά όνειρα, πραγματικότητα. Και τηνπιο ωμή πραγματικότητα, όνειρο. Μπορεί να έχω μάθει να κρύβομαι απ'τους άλλους, ή απλά να είμαι εκπαιδευμένη να κρύβομαι απ' τον εαυτόμου. Μα είναι στιγμές σαν κι αυτή που σταματάω το κρυφτό, του αφαιρώμοναξιά, οπλίζομαι με θάρρος και ειλικρίνεια, εντοπίζω μέσα μου μιαναλλόκοτη ανάγκη και εξομολογούμαι... Μην προσπαθείς να με εξηγήσεις, απλά άκουσέ με".

Add comment

Security code
Refresh