Ο χρυσός των ηλιθίων

PDF
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Αφιερωμένο στους μη έχοντες..

Στην καθημερινή μας ρουτίνα,
συνήθειες βασισμένες στην συνέχιση του είδους,
στο μικρό μας θεατράκι,
συχνά ξεχνάμε τα λόγια μας πάνω στην πράξη…

Τον πρώτο λόγο έχει ο φόβος…

Θέλεις να αρέσεις, θέλεις να παίζεις, θέλεις να πουλάς και θέλεις να αγοράζεις, θέλεις να σε καλούν συχνά, να σε υπακούν, να σε θαυμάζουν, θέλεις να σε θέλουν… Πολλές φορές δεν ξέρεις καν ποιανού την ηδονή προσπαθείς να ικανοποιήσεις…

Μην ξεγελιέσαι καρδιά μου.
Σ’ αυτή τη ζωή δεν ήρθες μόνο για να περάσεις καλά ούτε για να αποκτάς και να καυχιέσαι. Ήρθες για να αμυνθείς ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να σε κάνουν κάτι άλλο, που σε ντύνουν και σε βάφουν, που σε ξεπουλάνε όσο όσο. Ολόκληρος μηχανισμός δουλεύει για σένα μέσα από οπτικές ίνες και ραδιοκύματα, για να σε κάνει να νομίζεις ότι ζεις για να γεννάς και να αγοράζεις. Και για να ψάχνεις την αιωνιότητα στις πιο ακριβές βιτρίνες.

Αλλά την ηδονή του να ξεπερνάς τα ματαιόδοξα και να νικάς τα σκοτεινά, χωρίς να κάνεις πίσω, την ηδονή αυτή δεν στη χαρίζει φίλε μου ούτε και το καλύτερο κρεβάτι.
Κι αν έχεις αμυνθεί στα άψυχα είδωλά τους, αν έχεις αρνηθεί τα άδωρα δώρα τους και τους κατώτερους θεούς τους, είναι σαν να ερωτεύεσαι ξανά από την αρχή. Και άξια λέγεσαι πολεμιστής από τους καλύτερους.

Εσύ είσαι το μέλλον αυτού του τόπου. Για σένα γράφεται η ιστορία και εσένα έχουν βάλει στόχο όλοι οι ανισόρροποι αυτού του κόσμου γιατί είσαι αυθεντικός και όλα τα μικρά σου ελαττώματα σβήνονται μπροστά στον καθαρό ουρανό σου.

Μην ξεγελιέσαι.
Σκοπός μας και έργο μας η μάχη ενάντια στο εύκολο, στο επιπλέον, στο ιδιοτελές, ενάντια στο μάταιο, στο ανούσιο, στο μέτριο, ενάντια στο ψεύτικο..
Τι κι αν είσαι εργάτης, φτωχαδάκι της δεκάρας, άνεργος και μόνος, άσχημος, χοντρός ή αφελής, τουλάχιστον δεν είσαι κενός και αυτό σε κάνει πολεμιστή από τους λίγους.
Είσαι στρατός απ’ τους ανώτερους εσύ που αντιστέκεσαι στο μάταιο και υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα που δεν νιώθουν τυχεροί αλλά που είναι.. ίσως οι πιο σημαντικοί.. για τη συνέχιση του είδους.

Εσύ μπορεί τώρα να τα βλέπεις αλλιώς, αλλά εγώ από δω που κάθομαι το μόνο που βλέπω είναι δάφνες και πολύτιμα πετράδια να στολίζουν περίτεχνα τα μελανά σου χέρια…

Add comment

Security code
Refresh