Όσο η κοινωνία είναι αντι-γκέι θα σημαίνει
πως και οι γκέι είναι αντικοινωνικοί..
Joseph Francis
Πρόσφατα, μια μικρή χώρα της Αφρικής έκανε ένα σοβαρό παράπτωμα στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά δέκτες αυτής της παραβίασης είναι η ομοφυλοφιλική κοινότητα και οι υποστηρικτές της. Στην Ουγκάντα, ψηφίστηκε νόμος, που αναφέρει εν ολίγοις, πως όσα άτομα είναι γκέι θα φυλακίζονται ισόβια και αν είναι παράλληλα φορείς του ιού HIV θα θανατώνονται. Όσον αφορά, στους υποστηρικτές τους και όσους γνωρίζουν γκέι άτομα και δεν τα καταγγέλλουν, προβλέπεται φυλάκιση 7 και 3 ετών αντίστοιχα. Η είδηση αυτή έπεσε σαν βόμβα κάνοντας ακόμα και τον Γκόρντον Μπράουν να προτείνει την κατάργηση αυτού του νόμου.
Η απάντηση μου “ΕΛΕΟΣ” .Είναι απλά αδιανόητο .Αυτή τη στιγμή αναφερόμαστε σε κράτος όπου βιάζονται καθημερινά μικρά κορίτσια επειδή υπάρχει η πίστη πώς έτσι θεραπεύεται το AIDS (κάνοντας έρωτα με παρθένα). Το τελευταίο είναι ένα θλιβερό γεγονός που δυστυχώς συμβαίνει στη πλειονότητα των αφρικανικών κρατών. Οι γκέι είναι το πρόβλημα;
Η Αφρική έχει αυτή τη στιγμή πληθώρα προβλημάτων και προκλήσεων να αντιμετωπίσει και οι γκέι δεν είναι ένα από αυτά. Η ομοφυλοφιλία είναι καταδικαστέα σε πολλά κράτη ανά τον κόσμο και σε ακόμα περισσότερα μυαλά… Ποιός εξουσιοδοτείται να κρίνει τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι, σε σχέση με το τι κάνει ο καθένας στη προσωπική του ζωή και στο κρεβάτι του, από τη στιγμή που συναινούν δύο άτομα; Είμαστε πολίτες του 21ου αιώνα ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και σαν άτομα του αιώνα αυτού, αφού υποτίθεται πως κουβαλάμε και την σοφία τόσων γενεών.
Παρόλα ταύτα, δεν επιθυμώ να «στήσω στο τοίχο» την Ουγκάντα που είναι εκτός των άλλων και χώρα καταγωγής μου και να φανεί πως για άλλη μια φορά κατακρίνουμε τις «μικρές χώρες» ενώ «αλλού» που υπάρχει μεγαλύτερου επιπέδου κοινωνική υποδομή παρατηρούνται παρόμοιες καταστάσεις, ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω την δυσαρέσκεια μου βλέποντας πως η Αφρική μας αντί να πηγαίνει μπροστά κάνει ακόμα βήματα προς τα πίσω!

Twitter
Myspace
Digg
Yahoo
Googlize this
Facebook
Wikio