Urban feelings..

PDF
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Έρωτας: cupid, eros, love, romance, sex…

Πώς σε λένε, με τι ασχολείσαι, σ’ αρέσουν τα ζώα, τι έχεις σπουδάσει, πού γεννήθηκες, τι αμάξι οδηγάς, τι ζώδιο είσαι..?

Και οι ερωτήσεις συνεχίζουν βροχή, σε μια ατέλειωτη λίστα που ο καθένας μας έχει ετοιμάσει, οδηγός μας σ’ αυτό το τρελό κυνήγι, αναζητώντας τον σωστό σύντροφο. Με λάθος εκκίνηση να πασχίζουμε να αποφύγουμε άχρηστες επιλογές, αλυσιδωτές αποτυχίες και δυσάρεστες αναμνήσεις και να βρούμε το ταίρι μας, αδελφή ψυχή και συνοδοιπόρο, αυτόν που ήρθε για να μείνει…
Ο άνθρωπος αγαπάει και ερωτεύεται, και δεν τον νοιάζει αν είναι μια απλή βιολογική αντίδραση, έκρηξη φερομόνων ή ορμόνες σε όργιο, αυτό που ξέρει είναι ότι ζει και αναπνέει γι’ αυτό ακριβώς το γεγονός ως την απόλυτη κορυφή της περίφημης πυραμίδας του Maslow.
Όλα μα όλα τα βιώματά μας από την εφηβεία έως σήμερα, καλλιεργημένα από πάθη ερωτικά, αρκούν για τη σκιαγράφηση του εαυτού μας και του τόσο ευάλωτου εγωισμού μας, αιτία ανόδου ή καθόδου της προσωπικής μας πορείας, μόνιμα χαμόγελα ή άσκοπα δάκρυα..
Και έχουν όλα σημασία. Το παρελθόν ορίζει το μέλλον σου χωρίς το παραμικρό έλεος, σε ένα παιχνίδι μεταφυσικό. Η πρώτη σου αγάπη, οι άνθρωποι που πλήγωσες, εκείνοι που σε πρόδωσαν ή εκείνοι που σε μέθυσαν με έρωτα, όλα είναι κεφάλαια ανοιχτά που μας κρατάνε πίσω, που μπλοκάρουν την αντίληψή μας και το δρόμο μας, και πρέπει να κλείσουν ή να παιχτούν ξανά για τη δική μας τη γαλήνη και την προσωπική μας ειρήνη, για να σταματήσουν κάποτε να μας κυνηγάνε οι λάθος αποφάσεις και τα σταυροδρόμια του τότε.
Και για να πάψουμε να κάνουμε τις λάθος ερωτήσεις στο πρώτο ραντεβού, αφού η μοναδική μας απορία θα έπρεπε να είναι “αν έχεις μάθει ν’ αγαπάς κι αν έχεις συγχωρέσει..”
Κι αν ξεπεράσουμε και μόδες, προκαταλήψεις, πρότυπα, ξιπασμένα εμπόδια για το κοινωνικό στάτους, το χρώμα του δέρματος, την διαφορά ηλικίας, τις λάθος ανάγκες και φιλοδοξίες, αν ξεπεράσουμε φοβίες κ’ ανασφάλειες και αν αγνοήσουμε ξεροκεφαλιές και ακατάδεχτα βλέμματα, τότε είναι που θα σαστίσουμε σαν δούμε να ανοίγουν οι ορίζοντες, να ανατέλλει ο ήλιος, να λάμπουν τα αστέρια, να ανθίζουν τα λουλούδια, να ορθοδρομεί ο Ερμής, να λύνονται προβλήματα, να έρχονται προτάσεις, προτάσεις που θα αγκαλιάσεις και θα σε κάνουν να νιώσεις και πάλι το παιδί που ήσουνα κάποτε…

Εσένα φίλε μου που αναπολείς ακόμα την πρώτη σου υπέροχη σχέση..
Κι εσένα που πληγώθηκες από την τωρινή σου..
Εσένα γλυκιά μου φιλενάδα που δεν βλέπεις αγάπη στο πρόσωπό του..
Κι εσένα καλέ μου που φοβάσαι να τολμήσεις..
Κατανοώ τόσο πολύ το συναίσθημά σας και καίγομαι μέσα του,
το κάθε σας δάκρυ έχει αξία ανώτερη για μένα και για όλους όσους το μοιράζεστε,
σφραγισμένο μυστικό η κάθε σας απόγνωση,
το κάθε τόλμημά σας με τη δική μου ευχή,
η κάθε σας αφέλεια μια γλυκιά ιστορία,
γιατί περιλαμβάνει αγάπη κι αυτό μου φτάνει…

Add comment

Security code
Refresh