Εφιάλτης στο δρόμο με τις κάλπες

PDF
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Χτες βράδυ είδα στον ύπνο μου ότι ξημέρωνε η 4η Οκτωβρίου και έπρεπε να πάω να ψηφίσω.
Φοράω τα καλά μου, βάζω μπρος το αμαξάκι μου και ξεκινάω με κέφι και χαρά.

Όπως πήγαινα ΕΥΘΕΙΑ ξαφνικά βλέπω να λοξεύει ο δρόμος αναπάντεχα προς τα ΔΕΞΙΑ. Στρίβω και πέφτω πάνω σε διόδια.

Πληρώνω και στο πρώτο δρομάκι στρίβω ΑΡΙΣΤΕΡΑ αλλά πέφτω πάνω σε μια διαδήλωση.

Αφήνω τον κόσμο να περάσει και συνεχίζω ΕΥΘΕΙΑ όπου συναντάω ξανά διόδια και δίνω τα τελευταία μου κέρματα.

Στα ΔΕΞΙΑ διακρίνω μια λεωφόρο με πολλές λωρίδες και χωρίς λακούβες και μπαίνω δυναμικά αλλά ξαφνικά λίγο πιο κάτω κατέληξε σε μονόδρομο με τα αυτοκίνητα να έρχονται καταπάνω μου.

Ταραγμένη μπαίνω γρήγορα σε ένα χωματόδρομο ΑΡΙΣΤΕΡΑ και πέφτω πάνω σε στρατιωτικό μπλόκο. Ένας αξύριστος μονιμάς με κατσαδιάζει γιατί λέει οδηγάω αμερικάνικο αμάξι. 

Συνεχίζω ΑΡΙΣΤΕΡΑ στον κατσικόδρομο αλλά λίγο πιο κάτω με πιάνει λάστιχο. Βρίσκω ένα λαστιχάδικο όπου όμως μου αλλάζουν και τα 4 ωραία μου λάστιχα με κάτι φθηνά ρώσικα. Έτσι βρέθηκα να οδηγάω αμερικάνικο αμάξι με ρώσικα λάστιχα.

Τσαντισμένη κάνω επιτόπου ΔΕΞΙΑ όπου όμως ξαναπέφτω σε άλλο μπλόκο με δύο χοντρούς αστυνομικούς να με ρωτάνε αν είμαι αλλοδαπή. Τελικά με γράφουν για τα λάστιχα.

Αποφασίζω να πάω ΕΥΘΕΙΑ κι ό,τι γίνει αλλά 200 μέτρα πιο κάτω και μετά τα διόδια(!)  ξεμένω από βενζίνη.
Βλέπω όμως ένα βενζινάδικο και τρέχω κατά κει. Χρειάστηκε να δώσω όλα μου τα χρήματα, κάρτες, ρούχα, παπούτσια κι όλα αυτά για ένα μπετονάκι βενζίνη.

Φορώντας μόνο τις κάλτσες μου, ξεκινάω με όπισθεν να πάω σπίτι. Φτάνοντας σπίτι διαπιστώνω ότι με περιμένουν απ’ έξω οι 2 αστυφύλακες, ο αξύριστος στρατιωτικός, 8 υπάλληλοι διοδίων, ο λαστιχάς, μερικά φρικιά με πανώ και ο βενζινοπώλης και όλοι μαζί μου βάζουν χέρι που δεν πήγα τελικά να ψηφίσω. 

Με κινήσεις καράτε τους πλακώνω όλους στο ξύλο και τους χώνω μες το αμάξι.
Ανάβω ένα σπίρτο, το ρίχνω στο ντεπόζιτο και κάνω πίσω να απολαύσω την έκρηξη.
Μετά το υπέροχο μπουμ και την ωραία φωτιά ξεκινώ φορώντας μόνο τις κάλτσες μου και περπατώντας χώνομαι σε ένα χωράφι,
και μετά σε ένα άλλο χωράφι,
ανεβαίνω ένα λόφο,
συναντάω ένα δάσος,
διασχίζω ένα ποταμάκι,
μέχρι που χάθηκαν όλα τα σπίτια και οι άνθρωποι,
και τελικά βρίσκω μια άνετη σπηλιά,
όπου έμεινα για πάντα εκεί,
και έζησα εγώ καλά,
και μη χειρότερα…

Και τώρα ένα χρήσιμο λεξικό με μερικές επίκαιρες λέξεις και τα συνώνυμά τους..

Κόμμα : κομάντος, κουμάντο, κοματαντούρ, κομμάτια, κομμώτρια, κομπάρσος, κομπλεξικός, κομπογιαννίτης, κομπόδεμα, κομπινεζόν, κομφετί, κομμάρες, κουμπάρες, κονσομανσιόν, κομπόστα, κομπολόι...

Πολιτικός : πολιούχος, πολυέλαιος, πολτός, πολυομυελίτιδα, ποδάγρα, ποδόγυρος, πόθεν αίσχες, πολλάκεις, πολυακόρεστα, πολυθρόνα, πολυκατοικία, πολυκλινική, πολυκοτυλήδονο, πολυμορφικός, πολυλογάς, πολύποδας...

Εκλογές : έκλειψη, εκλιπών, εκ των υστέρων, εκδίδομαι, έκλαιγα, εκκόλαψη, έκζεμα, εκλύω, εκμυζώ, εκνευρίζομαι, εκπατρίζομαι, εκτροχιασμός, εξόγκωμα, εξοχότατος, εξώλης κ' προώλης...

Βουλευτής : βουλώνω, βολεύω, βολοδέρνω, βουλιμία, βούτηγμα, βούκινο, βουβωνοκήλη, βουλιάζω, βουρκονέρι, βούρλο, βλήτο, βόδι...

Λαός : λάφυρο, λαβράκι, λάσπη, λάχανα, λαθρομετανάστης, λαμόγιο, λαγάνα, λάθος, λακούβα, λαμαρίνα, λαναράς, λάντζα, λαρυγγοσκόπηση, λατέρνα, λατομείο...

Ντιμπέιτ : ντίβα, ντιβάνι, ντίλερ, ντιπ για ντιπ, ντισκοτέκ, ντιρλαντά ντιρλανταντά...

Κάλπη : καλπάζουσα, κάλπικος, καλαμπούρι, κάλαντα, καλλιστεία, καλοήθης, καλούπι, καλούπωμα, καλύβα, κάλυψη, καλωδιωμένος, καλαπόδι...

Add comment

Security code
Refresh